Bureau Benedictus BV

Gespecialiseerd in schuldhulp aan particulieren en ondernemers
in Noord-Nederland en Flevoland.

Werknemers met loonbeslag

11 januari 2023

De werkgever van Peter* wordt regelmatig geconfronteerd met loonbeslag. Peter is een goede werknemer, maar hij heeft schulden. Dit zorgt bij Peter voor veel stress en nu ook lichamelijke klachten. De werkgever heeft daarnaast veel administratieve rompslomp van de beslagleggingen en belt ons kantoor om te informeren naar de mogelijkheden. Hij wil Peter graag helpen en wil hiervoor een snelle en praktische oplossing...

Voorlopige voorziening bij dreigende woningontruiming

20 december 2022

Veel dossiers bij ons kantoor beginnen met een acuut probleem. Vaak is er al langere tijd sprake van problematische schulden, maar wordt er pas hulp gezocht wanneer er een bedreigende situatie is zoals loonbeslag of afsluiting van energie. Op dat moment gaat het adrenalinepeil omhoog en zetten wij alles op alles om binnen enkele dagen (soms uren) een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechtbank. In het geval van Roos* dreigde op korte termijn een woningontruiming.

De ondernemer met personeel (en schulden)

09 december 2022

Karel* stuurt een mail naar ons kantoor en vraagt om advies. Hij heeft een bouwonderneming (eenmanszaak) en komt ondanks een eerdere poging tot sanering niet uit de rode cijfers. Het bedrijf blijft verlieslijdend, zonder zicht op verbetering...

Geweigerd door schuldhulpverlening, geholpen door de PTW

29 september 2022

Kor* is jarenlang zelfstandig ondernemer geweest, maar in 2015 werd hij ziek en moest hij noodgedwongen stoppen. Kor had gelukkig een arbeidsongeschiktheidsverzekering en kon aanspraak maken op een uitkering.

Twee jaar later oordeelt de verzekeringsarts onverwacht dat Kor volledig is hersteld. De uitkering wordt stopgezet. Kor weet niet wat hij moet doen en zit enkele maanden zonder inkomen.

U kunt hieronder naar alle artikelen doorklikken

Bureau Benedictus BV
Greate Buorren 16
9263 PM Garyp

E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon   0511-522034
Fax  0511-522230

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Telefonisch spreekuur bewindvoerders
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur


© Bureau Benedictus