Bureau Benedictus BV

Gespecialiseerd in schuldhulp aan particulieren en ondernemers in het noorden van Nederland

Particulieren met schulden

Voor schuldhulpverlening kunt u aankloppen bij uw eigen gemeente. De schuldhulp wordt soms door de gemeente zelf uitgevoerd, maar in veel gevallen ook uitbesteed aan partijen zoals Bureau Benedictus.

Wanneer u zich meldt bij uw gemeente betaalt de gemeente altijd de kosten, maar u bent helaas niet de enige in de rij. Het kan soms lang duren voordat u geholpen wordt en soms worden er redenen gegeven om u (nu nog) geen hulp te bieden.

U heeft ook de mogelijkheid om u rechtstreeks bij ons te melden, waardoor direct een intakegesprek kan plaatsvinden. Als we mogelijkheden zien om u te helpen ontvangt u binnen een week een plan van aanpak met kostenopgaaf.

In beginsel betaalt u de kosten zelf. In veel gevallen is de gemeente echter bereid dit te vergoeden, waarbij wij u kunnen ondersteunen/adviseren. Daarnaast kunnen wij voor verschillende onderdelen een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor de kosten beperkt blijven. Het is belangrijk om te weten dat een intakegesprek in alle gevallen gratis is en u bepaalt zelf of u daarna geholpen wilt worden door ons kantoor. 

Duurt het te lang, dreigt er beslag, ontruiming of wordt u helemaal niet geholpen? Neem dan vrijblijvend contact op. De keus is vervolgens aan u.

"Merel* werd werkloos, omdat haar werkgever failliet ging. Gelukkig had ze een jaar lang recht op WW. In datzelfde jaar werd Merel depressief en opende ze een tijd lang geen post. Dat het UWV informatie bij haar opvroeg en haar uitnodige voor gesprekken wist Merel daarom niet. Na een tijdje volgde er een beschikking van het UWV: de volledige uitkering én een forse boete moeten binnen 10 maanden worden terugbetaald vanwege het niet nakomen van de mededelingsverplichting..."

Lees verder: Niet te goeder trouw toch in de WSNP

Bureau Benedictus BV
Greate Buorren 16
9263 PM Garyp

E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon   0511-522034
Fax  0511-522230

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Telefonisch spreekuur bewindvoerders
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur


© Bureau Benedictus